keskiviikko 17. elokuuta 2016

Omppuaika!

Se on taas meillä ihana omppuaika, joten mikäs sen parempaa; saa leipoa ja tehdä omenoista kaikenmoista herkkua. Se omppupiirakkakausikin tuli nyt sitten viimein korkattua, luonnollisesti. Tässä päivänä muutamana kurkkailin (kuten jo kerroinkin) noita vanhoja sisustus- ja muita lehtiä, sieltäpä silmiini sattui tuo Lantliv-lehdessä ollut omppupiirakka. Ohje kuulosti niin tosi herkulta,  joten siltä seisomalta pinkaisin  kauppaan leivontatarvikkeita hakemaan. Ja tässäpä se oman sovelluksen tulos, sillä enhän minä sitä ohjetta tälläkään kertaa ihan prikulleen noudattanut, aina pitää saada vähän sävellellä omaa.





Ja jei! On se vaan aina yhtä herkkua, etenkin vaniljavaahdolla höystettynä. 









Tein pohjan samalla ohjeella kuin aina nuo pellillä tehtävät piirakat. Olen saanut tuon ns. pitopiirakan ohjeen joskus nuorena äidiltäni, sillä samalla ohjeella mennään aina vaan.  Mitäs sitä hyväksi havaittua muuttamaan. Löysin sen samaisen ohjeen myös täältä Kotikokin sivuilta, 
sieltäpä voit kurkata sen helposti. 









Ja mikä tästä piirakasta tekee sitten sen hieman erilaisen? No sehän on tähän päälle laitettava "sotku", eli manteleiden, pähkinöiden, myslin ja rusinoiden sekoitus. 








 Taikinan päälle tulee kuutioitua omenaa, (laitoin 5kpl) sitten päälle tulee tuo täyte.
 Eli laitoin kulhoon pussillisen (veitsellä pienittyä) pähkinäsekoitusta, hieman marjamysliä, vanilja- ja tavallista sokeria, lopuksi vielä reilu loraus siirappia. Sitten vain tuo "sotku" sekaisin & omenoiden päälle. Paista tuon linkistä löytyvän Kotikokin ohjeen mukaan. Ja luonnollisestihan piirakan päälle pitää olla vaniljajätskiä tai -kastiketta jossakin muodossa.



Nam!

*   *   *   *   *






Näillä herkuilla tänään.


Palataan,


tiina

7 kommenttia:

  1. Namskis....näyttää niin herkulliselta. Varmaan pitää leipoa omenapiirakkaa :D Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää. Sitten vaan sinäkin leivontahommiin. :)

      Poista
  2. Vastaavaa suunnittelin tekeväni illalla! Herkullista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leivontavimma taitaa siis sielläkin jyllätä... :)

      Poista
  3. No hertzgyydelis nyt näyttää hyvältä. Täytynee tuota leipasta vapaapäivien kunniaksi vaikka aikas tiukalla dieetillä tässä taas ollaankin :)

    https://lillatirlittan.wordpress.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää. Kantsii ehdottomasti kokeilla, pähkinät tekee tuosta "sen jutun." :)

      Poista
  4. Vois kokeilla muuttaa pohjan gluteenittomaks ja muutenhan tuo glut. onkin. Kiitti vaan ohjeesta.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin-
olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös omalla nimelläsi. :)