Pihakausi alkakoon!

Lähestyvä muutto tästä ns. viikkodista on saanut aikaan aikamoisen tavaroiden/huonekalujen lajittelun, nimittäin kaikki ylimääräiset kamat (ja vähän muutkin) ovat surutta saaneet lähtöpassit. Kun on ollut kaksi kotia tavaraakin on tietysti tarvittu tuplamäärät. Nyt sitten ne ylitse jäävät saavat uuden kodin. Hyvä kierrätyskanava on ollut oman alueen FB-kirppari, sitä kautta on moni juttu jo löytänytkin uuden kodin. Hyvä niin! 




Sillä sitten voi hyvällä omallatunnolla hankkia niitä asioita jotka ovat olleet hankintalistalla. Ja yhden pitäaikaisen haaveeni sain nyt toteutettua, kävimme nimittäin lauantaina ostamassa nuo jo jonkin aikaa haaveilussa olleet kansituolit. Tai oikeastaan näille ei ole aiemmin oikein ollut sitä paikkaa, eikä tosin sitä tilaakaan. Nyt sitten viimein on, tuo kodin sisääntulo -terassi on kuin tehty tuollaisia tuoleja varten. Ja itse asiassa talon entisillä asukkailla olikin tuossa ne Ikean rottinkiset aurinkotuolit.















Nämä omamme hankimme Maskusta. Kävimme katsomassa myös Askon mallistossa olevia, mutta heillä tuo valkoinen maalipinta ei ollut tasaisen valkoinen, maali kun niissä tuoleissa oli sellainen vanhan oloiseksi tehty. Ja niitä en sitten nyt halunnut, halusin tuolien olevan siistin näköiset, sellaisessa  "sileässä maalissa" olevat.











Myös tuolien pehmusteet on Maskusta. Ja niin, saimme oikein hyvää palvelua siellä, eli kiitos vain teille avuliaat "nuoret miehet." Torkkupeitto ja sini-valkoraidalliset tyynyt ovat Jysk:stä. Terassi on pesty juuri painepesurilla, meillä kun alkaa se talon & terassin maalaus ihan kohta. Eli tiedetään mitä tehdään kesäkuussa... Siinäpä sitä sitten "kotvanen" vierähtääkin. Ou nou! No mutta... kiva nähdä miten talon nykyinen vähän nuhjuinen ilme vaihtuu vaaleammaksi ja raikkaammaksi. Maaliahan me pähkäilimme monen monta kertaa, haimme koepurkkejakin neljää eriväristä maalia. Loppukamppailuun selvisivät sitten se oikein hentoinen keltainen ja kermanvaalea, ja lopultahan se kermanvaalea sen kisan voitti. Eli talosta tulee nyt se vaalea. Vuorilaudat sekä kaiteet & partsi tulevat valkoisella, terassit maalataan sitten tummalla kelon harmaalla. (melkein mustalla) 




Lisäksi sitä mustaa tulee muuallekkin, ulkovalot tulevat olemaan mustat trumpetti -malliset valaisimet, sekä ulko-oven väri on sellainen oma päähänpinttymä, haluan sen (myös talon muut asukkaat ovat tämän hyväksyneet) nimittäin mustaksi. Antaa siten kivaa särmää talon ulkovärin vaaleuteen. Ja luonnollisesti olen aina ollut kaavoihini kangistunut myöskin kesäkukkien värien suhteen, eli ei missään nimessä värikästä meille. Kukatkin kun ovat aina sitä samaa; valkoista lumihiutaletta/petuniaa/japaninkelloa terästettynä roosan värisillä petunioilla/pelargoneilla. No anyway... voin vaan jo sieluni silmin nähdä sen kombon näyttävän niin hyvälle. 



Summer is here!


*   *   *   *   *







Näillä, viime viikonlopun ihanan aurinkoisilla kuvilla aloitettiin taas uusi viikko.
Mukavaa alkanutta viikkoa myöskin teille.



See you,


tiina

Kommentit

 1. Kaunis teraasi ja tuolit. Nyt vaan odotetaan että aurinko palaisi sateiden jälkeen, pääsisi nauttimaan ulkona olemisesta.
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Samaa sinne, mukavaa alkanutta viikkoa toivottelen. :)

   Poista
 2. Uskon, että tulee kaunis kokonaisuus, kun on valmiina. Ihanaa alkanutta viikkoa , myös teille, sinne aurinkoon. (Täältä vesisateesta) Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon tuon väripaletin toimivan mainiosti. Samoin sinne Tepa. :)

   Poista
 3. Tosi kivan näköiset tuolit! Itselläkin alkaa talon ulkomaalaus kun värikin on vihdoin selvillä :D (Värin valinta oli muuten vaikeaa...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta. Värin valinta on kyllä todella vaikeaa. Ensin tuli liian valkoinen, sitten harmaa olikin liian tumma. Nyt sitten kaksi viimeisintä olivat ne parhaat vaihtikset, ja niistä sitten valittiin se luonnonvaalea väri. :)

   Poista
 4. Kauniit tuolit, kyllä noissa kelpaa istua :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana, tykätään noista itsekkin. :)

   Poista
 5. Mielenkiintoista, kirjoitat me-muodossa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Elämä yllättää, onneksi toisinaan myös positiivisesti. :)

   Poista
 6. Ihana lukea, kun jossain muuallakin kirjoitetaan me- muodossa. Elämä vie eteenpäin, niin täälläkin :)
  Ihanat, vaikkakin työläät, suunnitelmat teillä talon suhteen. Lopputulos varmasti palkitsee kaiken työmäärän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentistasi Sanna. ♥ Niin, onneksi elämä vie eteenpäin, sekä tuo mukanaan myös niitä mukaviakin asioita. Talossa on projektia ja tehtävää siellä ja täällä, mutta rauhassa tehdään ja nautitaan myös elosta ja olosta. Mukavia ja onnellisia kesäpäiviä toivottelen myös sinulle. ♥ - Tiina.

   Poista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)