Täytetyt patongit


Toiseen Vaasan Kotiuunin sekä Indiedays:n kampanjan  yhteistyöpostaukseen päätin sitten leipoa Marikan ehdottamia patonkeja, ja ihan siitä syystä etten (jostakin syystä) ole koskaan patonkeja leiponut. Ihme juttu muuten tuo. Nytpä tuli sitten sekin kokeiltua, ja siis oikeasti voiko olla leipominen enää yhtään tämän helpompaa. No ei voi!


Simple as that; sulattelet Vaasan Kotiuunin vaalea leipätaikina -levyt leivinpaperin päälla, sen jälkeen vain taputtelet ne levyksi. (laitoin ne kaksi taikinalevyä päällekkäin) 
Seuraavaksi laitat taikinalevyille ne mieluisimmat täytteet. Minä päätin laittaa täyteeksi noita omia lemppareitani: 
fetaa, oliiveja ja aurinkokuivattua tomaattia.


Sitten vain koko komeus rullalle ja uuniin. Voitelin patongit vedellä, tein viillot pintaan ja ripottelin vielä päälle hieman jauhoja, näin niihin tuli sellaista homemade -patonkien tuntua.Nooh... Hiemanhan nämä minun patonkini ovat kiemuraiset. Mutta hei.... Ne on aivan oikeasti kotitekoisen näköisiä. Ja niin... minä tykkään kun patongeissa on makua ja potkua. Jos taas sinä et pidä noin voimakkaista mauista, jätä silloin jokin noista pois/laita täytettä reilusti vähemmän.


Vaasan Kotiuunin vaalea leipätaikina & pähkinäpatonki -ohjeen löydät täältä. Sieltä löydät myös mm. kasvissosekeiton ohjeen, sekä lisäksi tietysti paljon muuta. Kannattaa käydä kurkkaamassa.
Herkullista sunnuntaita kaikille.
tiinaKommentit

 1. Oi, näyttää herkulliselta. Ja, vaikuttaa yksinkertaiselta myös toteuttaa. Tämä menee kokeiluun! Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää oli. Tosin täytettä ei ehkä kannata noin reilusti laittaa, sillä tästä tuli aika tuhtia tavaraa. Taikina on todella helppo käsitellä, eikä tartu kiinni. :)

   Poista
 2. Sinulla oli reilusti täytettä, mutta sait silti rullattua siististi? Hyvältä näyttää! Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)