Throwback

Kovaa vauhtia lähestyvä joulukuu sai aikaan sen että; seikkailin netissä katselemassa jouluisia fiilistelykuvia. Ja niin, tiedättehän sen, kaikki ne tänne laitetut kuvat pomppaavat silmillesi jossakin yhteydessä. Ja niinhän siinä kävi tälläkin kertaa. Pinterestistä (ja muualtakin) löysin kuvia omien kotieni jouluista. Siitäpä sain idean heittää pienet throwback:t.   


Ja niin... hih!
Pakko myöntää.... se mikä silloin tuntui ja näytti niin ältsin hyvältä ei sitä vaikutusta todellakaan enää tehnyt. No mutta, se oli silloin se, koditkin ovat jo muutamaan otteeseen vaihtuneet. Ja mikä parasta, tiettyjä kuvia voi jopa katsella ilman sen kummenpia fiiliksiä. 
Yes... you know what I mean... Mutta, nyt plörinät sikseen, tässä joulufiilareita vuosien takaa. 


* 2008 *


Tänä vuonna alkoi se "valkoisen jylläys", myös hurrrrja ihastuminen Jeanne 'd Arc Living:n sekä shabby chic -tyyliin 
No joo... perin oli romanttista täällä. Iso ruokapöytä oli silloisen kodin olkkarissa. 
* 2009 *Ruokailutila muutti alakerran viereiseen huoneeseen. Ja valkoinen shabby chic -tyyli oli edelleenkin se itseä suuresti viehättävä juttu.

Olkkarin fiilareita ko. jouluna. Ei voi mitään, mutta kyllä tämä runsas romanttisuus saa itselle aikaan ähkyn. Ei vaan enää ole se juttu. Jännää miten se maku ja tyyli voikin vaihtua niin.... Se mikä silloin viehätti ei viehätä enää. No, maailma muuttuu ja maku sen mukana. Hyvä niin. * 2010 *


Syksyllä 2010 joulukoti oli myös esillä aikaa sitten jo lopetetussa Toivekoti & Puutarha -lehdessä. Jutun kuvaajana oli Petra Tiihonen, jutun kirjoitti Liinu Kekäläinen. Ja voihan jösses!!!
Romumäärä eikun lisääntyi!

 * 2011 *
Vuonna 2011 tehtiin Katjan kanssa joulukirjaa. Tässä niitä fiiliksiä.

* 2012 *Aila lailla samoilla tunnelmilla mentiin vuosi 2012. Pienoinen ihastus mustaan väriin alkoi kuitenkin hiipiä sisustukseen. Muuten kyllä rönsyiltiin edelleenkin ihan (LIIAN!) reilusti.

Autotallin yhteydessä oleva kammarikin pukeutui jouluiseen asuun.

* 2013 *Vuonna 2013 tapahtui sisustusmieltymyksessäni huomattava muutos. Kaikki se ylenmääräinen shabby chic -tyyliin kuuluva krumeluuri teki mielettömän suuren tavaraähkyn. Tuntui, että on pakko selkeyttää sisustusta. Suuri osa romanttisen tyylin tavaroista menikin kiertoon.
Ja väreistä harmaa sekä musta tekivät sen oman oloisen tyylin.
Hommasta vaan tuli niin paljon selkeämpi. Jälkikäteen huomaan myös pohtivani;
Oliko tietynlainen kodin runsaus tiedostamaton merkki jostakin...
Yksinäisyydestä.
Ettei sisällä kuitenkaan ollut hyvä olla...
Minullakaan. En tiedä. Ehkä....Joka tapauksessa koti oli ensimmäistä kertaa jouluna todella neutraali, suorastaan tummanpuhuva. Ja minä kyllä tykkäsin, sekä tytöt. Me kun ei oikein olla punaisen värin ystäviä.


* 2014 *


Tässä välissä tapahtui, ja paljon tapahtuikin. Elämän muuttuneessa palapelissä vaihtui luonnollisesti myöskin koti. Eroni myötä hankin itselleni sekä tyttärilleni pienen omakotitalon. Muistan kesällä ajatelleeni, että jouluna olen taas jo hengissä. Ja olin. Jouluaattona havahduin huomaamaan sen olevan totta. Huomasin pitkästä aikaa jopa hymyileväni.
Elämä kuljettaa. Aina. Kaikesta huolimatta.

 * 2015 *

Joulu 2015 on vielä kirjoittamaton sivu. Tämän kuitenkin tiedän varmasti;
joulua vietetään täällä. Kuin sattumien summana eteen tulla tupsahti yllättäen tämä vanha kaunistus, mansardikattoinen ihana Lady. Eikä varmasti tarvitse sanoakkaan, että tänä vuonna minä niin odotan joulua. Tai oikeastaan se joulun odottaminen onkin se juttu,
itse jouluhan kun loppujen lopuksi menee ohitse niin nopeasti.Ja niin, pitkästä aikaa minulla taas on koti.
K-O-T-I isolla K:lla.

Ja hei,
minimalistia minusta ei varmaan koskaan tule, sen verran rakkautta on edelleenkin kaikkeen kauniiseen. Mutta ei niiden maailman kaikkien kauniiden tavaroiden tarvitse olla minun kodissani.
Ei todellakaan. Ei enää...
Näin ovat elämässäni joulut vierineet. Elämä on muuttunut, tyylit vaihtuneet. Niinhän se on, tavaraa tulee ja tavaraa menee. Mutta, mikä elämässä lopulta on tärkeintä?
Minun mielestäni se, että sinulla itselläsi on hyvä olla.
Ja nyt taas viimein on. Tässä ja nyt.Oikein mukavaa päivää teille armaat lukijani.

Pitäkää toisistanne huolta.
tiina

Kommentit

 1. Erityisen kaunista nyt, mutta kaunis kotisi on ollut aina. Juurikin minun makuuni 💜 Ihanaa joulunodotusta!
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia. :) Samoin toivottelen sinulle, oikein ihanaa alkavaa joulun odotusta. ♥

   Poista
 2. Moi Tiina!
  Ihanan tunnelmallisia kuvia :) Onko nuo olohuoneessa olleet harmaat verhot pellavaa?! Minulla etsinnässä harmaat kevyen oloiset ja kuultavat verhot ja nuo näyttää just siltä!
  Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Johanna, ja kiitos. ♥ Nuo verhot ovat pellavavoileeta, ja muistaakseni ovat Hobby Hallista.
   Siis jos nyt vaan muistan vielä oikein, noiden hankinnasta kun on jo monta vuotta. :)

   Poista
 3. Mun sydäntä lämmittää noi sun "romujoulut". <3 Mä oon ihan jumissa siinä tyylissä, enkä tähän taloon saisi muuta ympättyäkään. Jotenkin se vaan istuu tähän ympäristöön. Tosin kaunis katsella on tää sun nykyinenkin suunta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuules armas, se on hieno juttu kun sinä tykkäät noista shabby -jutuista. Niin pitääkin!
   Onneksi me ollaan kaikki erilaisia. Ja hei, ne tosiaankin sopii teille kun nenä päähän. :)
   Halit. ♥

   Poista
 4. Kaunista on ollut aina ja samaa mietin, vaikka kuinka paljon on kauniita tavaroita ei niitä kaikkia omaan kotiin tarvi kantaa. Onneksi olen aina ollut pikkutavarainhokki. Se selkeyttää kymmasti. Oikein ihanaa joulunaikaa Tiina! Onneksi nyt on kaikki hyvin ja olet onnellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Niitä kauniita tavaroita voi aivan hyvin katsella myös ystävien luona, kaikkea ei tarvitse olla itsellä.
   Ja voi kiitos Marika, laitan sinulle iiiiiisot virtuaalihalit. ♥ :)

   Poista
 5. Kaikkien vuosien kuvat olivat niin I H A N I A. Voi olla niinkuin sanoitkin, että ihminen, kun voi huonosti, niin voi sitä pahaa oloaan kompensoida tavaroilla. Huomasin, sen teratoidessani ihmisiä 20 vuotta. Oikein ihanaa joulunodotusta, ihanassa kodissasi <3 Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Jotekin vaan ajattelen itsekkin noin, ehkä sitä ihminen tosiaankin korvaa sitä toisen puuttumista tavaroilla ym. materialla. Mene ja tiedä. Mutta, kiitos taas kauniista sanoistasi Tepa. ♥

   Poista
 6. Kauniit on siun kodit ollet aina.Sinulla on silmää sisustaa,joka koti, missä oot Todella kauniisti.Hyvää juolun odotusta ja onneksi elämä taas hymyilee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Samoin sinne, oikein mukavaa joulun odotusta. :) ♥

   Poista
 7. Kauniita ovat olleet kaikki kotiesi joulut, hyvällä maulla sisustettuja. Viimeisimmistä kuvista huokuu harmoninen, seesteinen, tunnelma. Yksinkertainen on kaunista. Ihanaa joulun odotusta Sinulle ja perheellesi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tintti. Olen samaa mieltä, tulla talossa on jotenkin niin rauhallinen Villa -mainen fiilis. :)

   Poista
 8. Todella kaunista - ja vain paranee loppua kohti, ainakin minun makuuni :) Saimme itsekin ensimmäisen ikioman kodin loppukesällä ja nyt odotankin joulua kahta kauheammin. Ehkä se kaikkein kaunein koti on lopulta aina se mikä tuntuu oikealle kodille, niistä tavaroista huolimatta :) Oikein mukavaa joulun odotusta teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta. Nykyinen tyyli tuntuu minustakin kotoisammalta, sellaiselta oman oloiselta. Ja niin, olen tuosta samaa mieltä, se mikä on koitoisa ja oman oloinen on myös se rakkain. Samoin sinulle, oikein mukavaa joulun odotusta. :)

   Poista
 9. Minustakin kaikki joulusi ovat olleet niin kauniisti laitettuja, mutta nytkin on tosi nättiä, kodikasta ja ennen kaikkea tyylikästä!
  Mukavaa myös, kun olet löytänyt taas kodin, jossa sydän on ja selvinnyt kaikista murheista entistä ehjempänä <3

  Mukavaa joulunalus aikaa sinne päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja samoin sinne, ihanaista joulunodotusta. ♥

   Poista
 10. Vaikka tyyli on vaihtunut, niin sisustustaito sinulla on ja pysyy!♡
  Niin kaunista ja kodikasta kaikki tyylit!
  Mukavaa kun voi muuttaa mieltään ja vaihtaa sisustustyyliä.
  Viiden vuoden kuluttua voi taas olla jotain ihan muuta...☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jaa... tiedä tuosta. ;))
   Ja niinhän se on, joskus voi taas olla ihan vallan muuta. Ollaan me niin hömppiä tän touhun kanssa.
   Halit sinne. ♥

   Poista
 11. Ompa ihania joulukuvia eri vuosilta. Mukava nähdä näin yhteen postaukseen koottuna. Todella kaunista ollut teillä joka vuosi.
  E-R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain. Itseäni hieman huvittaa nyt, tai lähinnä puistelen hymyillen päätäni tuolle tavaramäärälle,
   mutta se oli silloin se. Nyt on hyvä näin, sitä tavaraa ei todellakaan tarvitse olla noin paljon.
   Mukavaa joulun odotuksen alkua. :)

   Poista
 12. Hei, mikä on tämä ekassa kuvassa oleva kasvi? Kuuluko näyttää tuolta?

  VastaaPoista
 13. Kukka on Corokia, eli meillä myöskin ns. kummituskukkanakin kutsuttu. Ja kyllä, kukan kuuluukin näyttää juuri tuolta. Se on juuri suomennetun nimensä mukainen, aavemainen. Aivan kuin olisi pystyyn kuivanut ranka. :)

  VastaaPoista
 14. Ihanatihanat kaikki kuvat,itse kanssa pidän eniten noista musta harmaa valkosista kuvista ja vähemmästä tavara määrästä.Mikähän siinäkin on,että kerralla muka pitäis olla kaikki kotona olevat tavarat esillä,niitähään voi vaihdella,osa piilossa osa esillä tai sitten tosiaan luopua monista=).Mulla pätee myös se,että mitä siistimpi koti sitä selkeempi pää...kaaoksessa ja tavaramäärässä nuppi on ihan sekaisin=D.Odotan aina uutta postausta,pitäis ehkä kyllä ilmoittautua vakkarilukijaksi eikä vaan anonyyminä aina olla =) teija t

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka moi,

   Tämä selkeämpi ja neutraalimpi sisustus vaan tosiaan tuntuu minustakin paljon paremmalta. Ei ole enää sitä ylenmääräistä romanttista tavaramäärää. Kodikkuutta pitää ja saa olla, silti ei tarvitse jokaisen paikan pursuta tavaroista.

   Kiitos vain kun vierailet vakkarista lukemassa löpinöitäni. :)


   Tiina

   Poista
 15. Ihanasti kirjoitettu <3 Kaunis tuo sun uudempi tyyli, mutta eikö ole ihana, että on tallennettuna myös niitä aikaisempia Jouluja ja voi katsella ja ihmetellä, että onko tuonkin näköistä ollut :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pepita. ♥ Niinpä.... noita kuvia eilen ihmettelinkin tovin jos toisenkin. :))
   Oikein mukavaa joulun -odotusaikaa sinulle.

   Poista
 16. Ihana postaus. Kaikki kuvasi ovat todella kauniita ja kodin sisustukset upeita...mutta niin se vaan on että sydämessä se koti ja onni asuu.. olipa tavaran määrä vähäinen tai runsas.... Onnea elämääsi ja kiitos ihanasta blogistasi..
  Tuikku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. Kiitos vain kommentistasi Tuikku & toivottelen oikein mukavaa joulunodotusta. ♥

   Poista
 17. Kauniimpaa, kodikkaampaa ja ennenkaikkea pehmeämpää tyyliä ollut aiemmin. Itse tykkään kovasti. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No makuja on monia, ja kotihan varmaan jokaisella jonkun verran muuttuu ajan myötä. Tai itse en ainakaan enää viihtyisi tuolla lailla sisustetussa kodissa, ei tunnu enää siltä omimmalta tyyliltä. Onneksi me jokainen voimme tehdä sen oman kotimma sellaiseksi jossa itse viihdymme, ja tästä juuri tänään saadusta mailista päätellen joku muukin kyllä tykkää:

   "Olet idearikas ja viitseliäs, ja makusi on pistämätön! Olenkin löytänyt blogistasi ihania vinkkejä myös omaan kotiimme, samoin ihania herkkureseptejä!"

   Ei sillä, pääasiahan lienee se, että itse viihtyy omassa kodissaan.
   Mukavaa joulunalusaikaa myöskin sinulle. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)