maanantai 23. marraskuuta 2015

Gluteeniton herkku

Mukavaa maanantaita. Se on taas yksi uusi viikko alkanut, ollaan askel lähempänä joulua. Tämä joulustelija kun niin nauttii tästä vuodenajasta. Ihan parasta. 





Viikon alkuun herkkuohje, kääretorttu tyyliin: "vedetään hatusta, leivotaan torttu niillä aineksilla mitä kaapista nyt sattuukin löytymään."  Tein tämänkin kääretortun gluteenittomana & laktoosittomana versiona. Tortun väliin sujauttelin vispiä sekä rahkaa, lisänä punaiset viinimarjat. Ja ihan hyvä siitä tuli, meinaan noin niin kuin extempore omasta päästä tehty kääretorttu. Kinuski taittaa niin sopivasti viinimarjojen kirpeyttä. Kuvan torttu on tehty tuoreista marjoista, luonnollisesti myös pakastetut käyvät oikein mainiosti. 











Olen perso herkuille.... Jokos viimein sen uskotte?!









 Ohjeen saat tässä, ja gluteenittomat jauhot voit toki korvata tavallisillakin. 


Gluteeniton rahka-kinuskitorttu

Ota kaksi saman kokoista juomalasia. Riko toiseen kananmunia ja laita toiseen lasiin saman verran sokeria. Laita kananmunat ja sokeri kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Täytä tyhjennyt sokerilasi gluteenittomalla leivontajauholla (saman verran kuin sokeria) ja laita jauhojen sekaan 2tl (reiluhkoa) leivinjauhetta. Kääntele jauhoseos varovasti munavaahtoon. (Itse aina siivilöin jauhot.) Laita taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista kauniin ruskeaksi. (n. 175-180 asteinen uuni, riippuen tietenkin uunista.) Kumoa paistettu pohja sokeroidulle leivinpaperille. Poista leivinpaperi. (Jos paperi ei meinaa helposti irrota, käytä silloin apuna esim. veteen kostutettua paperia tai pullasutia.) Vatkaa laktoositon vispikerma vaahdoksi, lisää joukkoon laktoositon maitorahka. Lisää rahka-kermaseokseen makusi mukaan sokeria. Levitä täyte jäähtyneen torttupohjan päälle. Ripottele viinimarjat, valuta/ripottele täytteen päälle vielä kinuskikastiketta. Rullaa koko komeus leivinpaperin avulla rullaksi ja laita torttu hetkiseksi jääkaappiin.





Kinskikastike:
2dl tummaa siirappia
2dl laktoositonta kuohukermaa
nokare laktoositonta voita




Mittaa ainekset kattilaan ja keitä hiljaisella lämmöllä n. 15min, tai kunnes kastike on sopivan sakeaa.
Sekoittele välillä. Lisää kinuskin joukkoon pieni nokare voita.




Keitä tortun seuraksi kaffet taikka teetä & nauti.
Kannattaa ehdottomasti kokeilla, tämäkin on niin hyvää.








Palataan taas,


tiina

1 kommentti:

  1. Menee kokeiluun, näyttää hyvältä, varmaan perunajauhojakin voi käyttää? Turvallista matkaa! Terv Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin-
olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös omalla nimelläsi. :)