Vadelmaleivokset

Sunnuntaina iski taas niin uskomaton herkuttelutuska ettei ole tottakaan. Ja jonkinmoista herkkuahan se sitten oli käytävä leipomaan. Tuloksena "Tiinan koekeittiöstä" tulivat nämä;
vadelma-vaniljatuorejuustoleivokset.
Ja voihan jösses! Ihan mielettömän herkullisen makuisia olivat, myös meidän kodin raati ihastui näihin ikihyviksi. Saan kuulemma tehdä toistekkin, itse asiassa ajattelin tulevana viikonloppuna tehdä vastaavia mustikoista.



Kun kombo on vadelmia ja vaniljanmakuista tuorejuustoa ei setti voi olla huono,
vai mitä?




♥  ♥  ♥






Ohjeen näihin superhelppoihin leivoksiin saat tässä.
Jos et tarvitse leivoksia gluteenittomina versioina niin korvaa jauhot tavallisilla vehnäjauhoilla.


Gluteeniton murotaikina:
(ohje: Kotikokki)
Itselle taikina meni noihin neljään kulhoon, 
luonnollisesti pienempiä vuokia käytettäessa taikinasta riittää useampaan. 

100g margariinia/voita
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
3dl gluteenitonta jauhoseosta
1dl perunajuhoja



Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä huoneenlämmössä.  Lisää kuivat aineet ja nypi ne rasvaan.
Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.
Gluteeniton murotaikina sopii makeiden piirakoiden ja torttujen pohjaksi.
Käyttämällä kasvimargariinia, ohje on myös maidoton.Huom. Jotkut ohjeellani taikinan tehneet ovat sanoneet, ettei rasvan määrä riitä suhteessa jauhoihin. Se riittää kyllä, kunhan rasva on tarpeeksi pehmeää. Jos taikina tuntuu silti jäävän liian murumaiseksi, voit lisätä tilkan vettä. Tämän jälkeen sekoita vain hyvin nopeasti sekaisin, älä missään nimessä vaivaa taikinaa. Painele taikina leivosvuokiin ja paista n. 175-asteisessa uunissa n. 10-minuuttia, tai kunnes ovat saaneet hieman väriä.



(Halutessasi voit toki käyttää myös valmista Sunnuntai -murotaikinaa,
näin leivokset ovat vielä simppelimmät ja nopeat tehdä.)




Omassa "kesä -koekeittiössäni" ei ollut ns. oikeita leivosvuokia vaan käytin muotteina noita pieniä voideltuja kulhoja. Ne olivat tähän tarkoitukseen liian suuret, taikina valahti yläeunoista reilusti alas. Se ei kuitenkaan haitannut, leikkasin vain taikinapohjien reunat matalimmiksi ja täytin ne täytteellä. Ainoastaan koko noissa jäi vähän liian suureksi. Itselleni leivos oli kyllä kokonsa puolesta hieman liikaa, tosin sekin syömättä jäänyt puolisko katosi kyllä "leivosrosvon" parempiin suihin. 



täyte:
(täytteestä riittää useammallekkin leivokselle)

1prk laktoositonta vispiä
2prk laktoositonta vanilja -tuorejuustoa (esim. Valio Viola)


päälle:
vadelmia oman maun mukaan
hyytelösokeria kiilteen tekemiseen (Dansukker)



Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuustot ja mausta tomusokerilla makusi mukaan. Laita täytettä taikinakuppeihin. Anna leivosten levähtää hetkisen ajan jääkappissa. Laita täytteen päälle vadelmia makusi mukaan, ja lopuksi sivele (esim. pullasudilla) päälle hyytelösokerilientä. 








Niin hyvää! 








♥  ♥  ♥  ♥  ♥








Mukavaa tiistaita.



tiina

Kommentit

  1. Näyttää herkulta, mikä paistoaika ja lämpötila? Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista
  2. Moikka Tepa. Sori, jäi muutama juttu pois, vaan nyt on lisätty. :))

    VastaaPoista
  3. Voi että... tahtoo!!! =)
    Hyvältä näyttää muuten myös keittiön lattia ja keittiössä ylipäätänsä. Siellähän tapahtuu kauheasti kaikkea... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kantsii ehdottomasti kokeilla, nämä on niin herkkuja. :) Joo, täällä on vähän hässäkkää menossa... ;))

      Poista
  4. Hei, kiitos hirmuusti tästä ohjeesta! Menee meinaan ainakin meillä kokeiluun ;DD

    Kyllähän noin kivassa keittiössä kokkailee mielellään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä Sari. Kiitos vaan terkkusista. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)