maanantai 12. lokakuuta 2015

Päivän soppa!

Maanantai päräytetään käyntiin superhelpolla porkkanasosekeitolla. Sain nimittäin vanhemmiltani isohkon pussillisen porkkanoita, ja sehän tarkoittaa porkkanasoppaa, -sämpylöitä sekä -kakkua. Tai näin ainakin olisi tässä vaiheessa suunnitelmat. 
Toteutuksestahan ei (minun ollessa kyseessä) koskaan tiedä.... :))












Tein porkkanasosekeiton näin:

Kuorin & paloittelin neljä isohkoa porkkanaa. Keitin luonnollisesti porkkanapalat vedessä (lisäsin keitinveteen ripauksen suolaa) kypsiksi. Seuraavaksi kaadoin osan keitinliemestä kippoon ja surauttelin porkkanat soseeksi sauvasekoittimilla. Lisäsin survoksen joukkoon purkillisen Valion Kippari -ruokakermaa, ja tämähän ei minun mielestäni ollut vielä tarpeeksi, vaati vielä sen n. puolikkaan purkillisen Valion pippurikermaa. Kiehautin keiton uudelleen ja maustoin sen suolalla ja pippurirouheella. (Jos keitto tuntuu mielestäsi liian sakealta niin lisää siihen hiukan porkkanoiden keitinvettä, itse tykkään kermaisen paksuhkosta sosekeitosta.) Lisäksi kunnon pyöräytykset Nicolas Vahen salt & pepper /everyday mix -myllystä. Samalla tein lämpimät juustoleivät uuniin, niihin laitoin päälle vain simppelisti Valion suola & oliivivoita ja emmental -juustoraastetta. Ja eikun porkkanakeitto lautaselle, päälle gluteenittomia krutonkeja, iiiso lusikallinen laktoositonta smetanaa ja loppusilaus itse kasvatetulla persiljalla. 


Ja a'vot, hyvää oli. 











Näillä tänään. 
Aurinkoista, joskin aika viileää maanantaita kaikille.



tiina

1 kommentti:

  1. Lämmintä ja herkullista! Mukavaa alkavaa viikkoa! Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin-
olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös omalla nimelläsi. :)