perjantai 11. syyskuuta 2015

Perjantain herkut

Perjantai-ilta, ja sehän tietää taas herkuttelua. Tällä kertaa vuorossa täytetyt kesäkurpitsat ja jälkkäriksi uuniomenat. Omnom! Laitoin täytteeksi paistettua jauhelihaa, sipulia, kesäkurpitsojen "sisusta" sekä reilusti sinihomejuustomurua.
Koko komeuden päälle ripottelin vielä reilusti juustoraastetta.








Tee näin:
 
 Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa ja puolita ne halutessasi. "Itketä" kurpitsoita hetki leikattu puoli taloupaperin päällä. Irrota sisus veitsellä, jätä n. 1 cm:n reunat. Ota sisus talteen. 
Kuumenna uuni 225 asteeseen. 
 
 
Laita halkaistut kesäkurpitsat voideltuun uunivuokaan. Kypsennä uunissa 5-10 min. Kuutioi kesäkurpitsojen sisukset pieniksi kuutioiksi. Ruskista jauheliha  rasvassa pannulla. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja paista, kunnes sipuli pehmenee. Lisää kesäkurpitsakuutiot, ripaus suolaa (ja halutessasi makusi mukainen tuorejuusto)  Sekoita. 


Täytä kurpitsat jauhelihaseoksella. Ripottele pinnalle sinihomejuustomurua sekä reilusti juustoraastetta. Kypsennä uunissa 15-20 min.
 
 
 
Ja täytteeksihän näihin käy oikeastaan mikä vain, 
mitä jääkaapista nyt sattuukin löytymään. 










 Eikä perjantai mennyt ilman jälkkäriä. Ihan ekat homemade -uuniomput valmistuivat tänään. Ja pakko sanoa, ihan sairaan hyvää. Etenkin kun omppujen päälle lurauttelin reilusti Valion Eila -vanhanajan vaniljakastiketta. Nam!



♥  ♥  ♥  ♥  ♥
 
 






 Tässpä ohjetta näihin omppuihin:

4-6 hapokasta omenaa
(itse käytin Jonagold -lajiketta)
n. 1dl tummaa siirappia
1 rkl kanelisokeria
1dl kaurahiutaleita
3rkl voita/margariinia

                                                        
                              
Pane pestyt, siemenkodattomiksi poratut omenat uunivuokaan.

  Sekoita kanelisokeri, kaurahiutaleet ja pehmeä rasva murumaiseksi 
ja ripottele seos omenoiden sisälle ja päälle.

Kypsennä uunissa 175 °C 30–45 minuuttia. Paistoaika riippuu omenoiden koosta ja kiinteydestä, kokeile kypsyys cocktailtikulla. Valele omenoita paiston aikana vuokaan kertyneellä liemellä.

Tarjoa uuniomenat lämpiminä kylmän vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.









Näillä herkuilla mentiin tänään.
Mukavaa, makoisaa perjantaita.



 
tiina

4 kommenttia:

  1. Täytettyjä kesäkurpitsoita täytyykin kokeilla. Tosin mulle ilman tuota homejuustoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, jos ei homejuustoista tykkää niin todellakin kannattaa jättää se pois. :))

      Poista
  2. Wautsi, mitä herkkuja olet taas tehnyt, nälkä tulee katsellessa! Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt jostakin syystä taas pukkaa kaikenlaista sisustelu - leivonta - ruoanlaittointoa. :))

      Poista

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin-
olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös omalla nimelläsi. :)