maanantai 24. elokuuta 2015

Viinimarjojen aikaan...


Viikonloppuun kuului veneilyä ja auringonpaistetta. Siis ihan parasta mitä ajatella voi... Mutta ei sitä sentään chillailtu koko aikaa, "kesäkodin" marjapuskat kun pullistelivat marjoista tänä vuonna. Karviaisia sekä punaisia viinimarjoja saatiin yli omankin tarpeen. Eilen puraisi leivontavimma ja kokeilin erästä löytämääni reseptiä, sen tuloksen näette tässä.



*  *  *  *  *





Viinimarja - valkosuklaa - juustotorttu:


Pohja:

200g Marie -keksejä
150g voita
(itse laitoin hieman enemmän voita,
näin seos kesti paremmin vuoan reunoilla)

Täyte:

600g Philadelphia -tuorejuustoa
250g maitorahkaa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1dl maissitärkkelystä
3 kananmunaa
130g valkosuklaata
Päälle viinimarjoja n. 2dl


  1. Murenna keksit ja sekoita ne pehmeän voin kanssa sekaisin. Taputtele pohja leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuokaan.
  2. Vatkaa Philadelphia-juusto ja maitorahka sekaisin, lisää sokerit ja maissitärkkelys joukkoon.
  3. Sekoita kananmunat yksitellen joukkoon ja lopuksi rouhittu valkosuklaa. Kaada täyte pohjan päälle, ripota marjat päälle ja vielä vähän sokeria pinnalle.
  4. Paista kakku uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia, sammuta uuni ja anna paistua vielä jälkilämmöllä noin 30-40 minuuttia.
  5. Nosta jäähtynyt kakku yöksi jääkaappiin ja tarjoile se seuraavana päivänä.



*  *  *  *  *  
 






 Pakko sanoa, tämä torttu on mielettömän hyvää. 
Ohjetta kannattaa ehdottomasti kokeilla. Ja luonnollisesti noiden viinimarjojen tilalle käyvät mitkä tahansa marjat. Tästä tortusta tulee kyllä ehdottomasti yksi lemppareistani.










Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille.



*  *  *  *  *

tiina

Edit*
 Torttu tosiaan kannattaa tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä jääkaappiin, 
ehtii näin vetäytyä. Ja maistuu vielä paremmalta kuin samana päivänä tehty.
 

10 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta..... otin reseptin talteen, aion kokeilla. Kiitos Tiina! Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja oli todella hyvää. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. :)

      Poista
  2. Menee ehdottomasti kokeiluun, kiitos ohjeesta.

    Mukavaa alkanutta viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä. Kiitos samoin sinne, mukavaa viikkoa. :)

      Poista
  3. Onpa herkullisen näköinen! Aion kyllä kokeilla tuota ohjetta, kun viinimarjoista tulee tehtyä harvemmin mitään leipomuksia. Ihanaa hellesään jatkoa Mustikkamäelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu, viinimarjoja tulee käytettyä aivan liian harvoin. Samoin sinne, mukavia lämpöisiä päiviä toivottelen. Mustikkamäellä en tosin ole asunut enää reiluun vuoteen. :))

      Poista
  4. Voi mikä herkku. Tuo kokeiluun hetimmiten. Kiitos ohjeesta!
    E-R

    VastaaPoista
  5. E-R, kokeile ihmeessä. Tänään syötiin tortusta viimeiset palat ja se vain paranee kun on pari päivää jääkaapissa. Torttureseptistä tuli ehdoton lempparini, mielettömän hyvää. ♥ :)

    VastaaPoista
  6. Suupieliä pyyhkien: minkä verran laitoit marjoja?
    t. Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanna, ups! Olipa unohtunut tuolta reseptistä tuo marjojen määrä.... ;)) Kiitos kun kysselit.
      Marjoja on n. 2dl.

      Poista

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin-
olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös omalla nimelläsi. :)