Keittiössä

Muutamia kuvia "toisen kodin" keittiöstä, tilasta jossa pitää ehdottomasti tehdä ne suurimmat muutokset. Nykyisessä kuosissaan tämä keittiö ei todellakaan ole kovin käytännöllinen. Kuten jo tuolla edellisessä postauksessa mainitsinkin, hella oli mielenkiintoisesti sijoitettu keskelle pientä keittiöstä. Mielestäni nuo saarekeratkaisut ovat oikein jees silloin kun tilaa on riittävästi, tässä talossa niin ei kuitenkaan ole. Lieden ympärillä liikkuminen on lähinnä aikamoista "sukkulointia", 
välttelyä siitä, ettei lyö päätänsä liesikuvun lasiseen reunaan. Auts!Paneeliseinän päälle on laitettu edellisten asukkaiden toimesta maitolasilevyt. Tuota maitolasia on täällä käytetty suht' reippaasti muutenkin, monta kaappia ja vitriiniä lähti edellisen omistajan mukana talosta pois. Tuohon seinälle (näillä näkymin) on tulossa sama fasettilaatta kuin toiselle, 
nyt suunnitelmissa olevalle uudelle liesiseinälle.Keittiö on Ikeasta, onneksemme tuota samaa kaapistoa on heillä vieläkin myynnissä. Näin ei tarvitse uusia koko keittiötä, voitiin hankkia vain ne toiselle seinälle puuttuvat alakaapit. En ehkä itse vältsisti olisi alun perin tuota korkeakiiltoista (ja rosteria) ovimallia valinnut, olisin varmaan ottanut jotain hieman toisenlaista. Nämä kaapit ovat kuitenkin vielä sen verran hyväkuntoiset ettei niiden vaihtamisessa ole mitään järkeä. Joten, näillä siis mennään nyt, ehkä me joskus vielä vaihdamme koko köökin kaapistot. Tai vaihdetaan ainakin sitten kun siihen on oikeasti tarvetta. Mene ja tiedä.... Ja olisihan tuossa tietysti voinut vaihtaa vaikkapa vain ovet & laatikostojen etusarjat, mutta toisaalta oma silmä on jo aika mukavasti noihin tottunut. Ja tuovathan ne vähän kontrastia tähän vanhaan taloon, ja noilla muilla jutuillahan sitä muuta ilmettä/sisustusta voi sitten aina helposti muuttaa/muokata mieleisekseen.
Tässä kuvassa näkyvä kaasuliesi -systeemi siis lähtee kokonaan pois, näin saamme tähän keskelle pienen pyöreän arkiruokailupöydän tuoleineen. Hella & liesikupu tulevat tuonne keittiön oikealle seinälle.  Samalla suunnitelmalla mennään kuten toisessa kodissamme, eli jo ne mainitut fasettilaatat seinälle, rosterinen liesi/uuni sekä rosterinen liesikupu. Kuvun sivuille tilasin samat seinäspotitkin, vain väri vaihtui mustasta valkoiseen. Kylmälaiteet ovat myös rosteriset, näistä jääkaappi vaatii uusimisen.


Tänään on kalenterissa yläkerran seinänpätkän rakentelua, 
tapettien etsintää ja maalausta.... 
Niistäpä on tämä meidän viikonloppu tehty.Aurinkoa myöskin teidän viikonloppuunne. tiina

Kommentit

 1. Mukavat suunnitelmat ja voi miten ihailen että sinä naisihmisenä selviät noista remonteistakin niin hienosti.
  Minä tarvitsisin hirveän määrän vahvoja käsiä , jotta edes jotain saisin aikaan.
  Inspiroiva, ideoita pursuava ja erinomaisen ihana on tämä blogisi !!!
  Tuikku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain Tuikku. ♥ Totuuden nimissä on sanottava etten todellakaan tätä remppaa yksikseni tee, mutta onneksi lähipiirissä on eräs ammattilainen. :)

   Poista
 2. Mielenkiintoista nähdä, millainen keittiö on muutoksen jälkeen. Onnea projektille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain Johanna. Kassotaan mitä tuleman pitää... :)

   Poista
 3. Kiva, että ette ole kaikkea vaihtamassa ihan vain vaihtamisen vuoksi, sitä omaa ilmettä tosiaan saa pienemmilläkin jutuilla aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ei kaikkea kannata uusiksi laittaa, etekin jos on vielä ihan hyvää ja käyttökelpoista juttua jäljellä. :)

   Poista
 4. Hyvätt suunnitelmat.Tykkään rosterista keittiössä. Se sopii valkoisen, harmaan ja musta kanssa kivasti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanni. Olen samaa mieltä tuosta rosterista, tykkään kovasti. :)

   Poista
 5. Tosi ihania kuvia taas monen monta, kaunista jälkeä tulossa ja ihanalta näyttää jo muutenkin. Onnea uudesta kauniista kodista :)

  VastaaPoista
 6. Minusta rosterikaapit vaikuttaa kivalta. Hyviä parannus ideoita teillä! .

  VastaaPoista
 7. Ihanan näköinen talo teillä! Mielenkiinnolla seuraan keittiörempan edistymistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu. Tämä talovanhus on vienyt sydämeni aivan täysin. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)