lauantai 21. kesäkuuta 2014

Suklainen mansikkaherkku

Instan puolella tätä jo vilautinkin, ja koska ohjetta jo siellä sekä omalla Fb-sivullani kyseltiin niin laitan sen nyt heti tänne. Tässäpä siis eilisiltainen jälkkärimme, mansikka-suklaamoussekakku. Pääpiirteittäin kakku on sama kuin se kahden suklaan moussekakku, tein vain kakkupohjasta pienemmän sekä lisäsin väliin mansikkamoussen.






 Elikkäs: paistoin (kahden munan) suklaisen kakkupohjan. Tein maitosuklaamoussen, valkosuklaamoussen sekä mansikka-valkosuklaamoussen.

Mousset: 

6dl vispiä
3 kananmunaa
2 levyä valkosuklaata
1 levy maitosuklaata
½ litraa mansikoita 


1-levy maitosuklaata kakun koristeluun (osa sulatettuna ja osa rouhittuna)
mansikoita mansikkamoussen "sisälle" sekä koristeeksi 

Vatkaa 2dl vispiä/kuohukermaa vaahdoksi. Sulata varovasti mikrossa (tai vesihauteessa) 1-levy maitosuklaata, lisää sulan suklaan joukkoon voimakkaasti vatkaten 1-kananmuna. Sekoita suklaa vaahdotetun vispin joukkoon. Tee samoin mousse valkosuklaasta. Mansikkamoussen tein kuten valkosuklaankin, lisäsin valmiin valkosuklaamoussen joukkoon vain n. ½ litraa sauvasekoittimella survottuja mansikoita.







Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Kannattaa leikata leivinpaperista suikaleet vuoan sisäreunalle, kakun reuna jää näin siistimmäksi ja kerrokset näkyvät mukavasti. Minähän en kiireessä sitten sitä viitsinyt tehdä ja meidän kakku ei totta puhuakseni aivan ehtinyt jähmettyä tarpeeksi, mutta kyllä se silti nopeasti hupeni parempiin suihin. 



Kostuta kakkupohjaa hieman maidolla, lisää päälle kerros suklaamoussea, seuraavaksi kerros mansikkamoussea. Paloittele mansikoita ja työntele niitä mansikkamoussen sisään. Lopuksi kerros valkosuklaamoussea. Laita kakku pakastimeen vähintään 4-tunniksi tai mieluiten yön yli, ja ota pakastimesta n. 45min. tuntia ennen tarjoilua.



 Loppusilaus tulee sulatetusta maitosuklaasta. Omaani käytin valmista suklaakastiketta ja menee se noinkin, vaan seuraavalla kerralla laitan sulatettua suklaata. On varmaan parempi tuossa päällä kuin tuo aivan ohut suklaakastike. Laita vielä päälle pilkottuja mansikoita sekä suklaasta raastettuja lastuja.






Suosittelen lämpimästi tämän kokeilua, meillä tyttäret kyllä (ja minä itsekkin) 
tykkäsivät ihan kympillä!




Mukavaa lauantaita, me jatkamme iltaamme paljun lämmityksellä.



Palataan,


tiina.

15 kommenttia:

  1. Ihanan herkkusen näköistä kakkua, nam.

    VastaaPoista
  2. Kiitos taas ihanasta herkkureseptistä!
    Tätä kokeillaan ensi viikolla.
    T. Minna

    VastaaPoista
  3. Voi kuinka herkullisen näköistä! En tiedä tykkäisinkö kuitenkaan itse, kun en valkosuklaan mausta ihmeemmin pidä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, makuja on monia eikä pelkkä valkosuklaa ole se minunkaan juttuni. Leivonnassa kyllä sitä käytän aika usein.
      Tuossa ei tuo valkosuklaan maku kyllä mielestäni juurikaan erotu. :)

      Poista
  4. Tässä kohtaa täytyy kiittää ideasta ja inspiraatiosta! Unelmieni kasvimaa valmistui juhannuksena. Mustat kasvilaatikot tehtiin jo syksyllä, mutta suurempi näkemys (ja innostus) puuttui siitä miten ja mihin ne laitetaan. Kun näin kuvan blogissasi hienosti rajatusta alueesta, jossa välit on täytetty hakkeella, kaikki loksahti kohdalleen ja kaikille varastossa lojuville ihanuuksille kuten vanhalle pikkuiselle rautahellallekin löytyi nurkasta oma paikkansa ja vanha aidanpätkä sopi hienosti takareunaan. Nyt on laatikko mansikoille, yrteille, perunoille ja salaateille. Olen onnesta litteä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos sait ideaa ja inspistä täältä blogistani, hieno juttu! Ja kiitos kun kävit jättämässä kommenttia aiheesta.
      Mukavia puutarhapuuhia sinulle, ja oikein mukavaa kesää. :)

      Poista
  5. Näyttää toidella herkulliselta! Namskis! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli hyvää, kantsii todellakin kokeilla. :)

      Poista
  6. Nam -tätä on kokeiltava joku päivä :)
    Mukavaa loppu viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, hyvääääää.... ;) Samoin sinne, oikein mukavaa viikkoa. :)

      Poista
  7. Namskis, että näyttääkin herkulliselta =)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin-
olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös omalla nimelläsi. :)